6/6 BACK TO NATURE alternatywne targi ślubne

by środa, 22 lutego, 2017



Nadszedł czas na Wielkopolskę!
Pierwsze Poznańskie Alternatywne Targi Ślubne już niedługo – 2 kwietnia 2017!

BACK TO NATURE – wracamy do natury. Odchodzimy od powszechnie przyjętych norm i utartych schematów obowiązujących podczas organizacji ślubu i przyjęcia weselnego. Udowadniamy, że można inaczej! Zbliżmy się do natury, zatrzymajmy na chwilę, zastanówmy się – co w tym dniu jest najważniejsze. Z dala od zgiełku wielkomiejskiej dżungli, wśród szumiących koron drzew i śpiewu ptaków, gdzie czas wolniej płynie – spotkajcie w jednym miejscu perły alternatywnego nurtu z branży ślubnej. Ludzi, którzy świadczą usługi na najwyższym poziomie, ceniących sobie dobry smak i nadzwyczajne wyczucie estetyki. Spotkajmy się w Stodole – nieziemskim miejscu wśród zabytkowej zabudowy Folwarku Wąsowo.

Gdzie: Folwark Wąsowo
Kiedy: 2 kwietnia 2017
Godz.: 12:00 – 18:00
WSTĘP BEZPŁATNY

Kontakt: backtonature.targi@gmail.com

REKLAMA

bookab

zdjęcia: materiały prasowe

5/6 Najmodniejsze trendy kulinarne na weselach

by środa, 22 lutego, 2017



Nie od dziś wiadomo, że dobre wesele poznaje się po smakowitym jedzeniu i dobrej muzyce. Kierując się własnym smakiem, nigdy nie mamy pewności, czy ten będzie podzielany przez naszych gości, dlatego warto się wspomóc, np. trendami. Wbrew pozorom nawet weselne kulinaria mają swoje trendy, a jeśli śledzicie modę, zwróćcie uwagę, co warto gościom zaserwować w nadchodzącym sezonie.

REKLAMA

bookab

* * *

SŁOJE Z DOMOWYMI NAPOJAMI

To zdecydowanie bardziej efektowna wersja typowego bimbru z wiejskiego stołu. W nowym wydaniu trunki i domowej roboty napoje serwuje się w eleganckich retro słojach, które prezentują się niesłychanie apetycznie. Poza domowymi nalewkami, możecie gościom zaserwować lemoniadę, co z pewnością ukoi ich pragnienie w upalne dni.

* * *

PIZZA

Kuchnia włoska sprawdza się zawsze, ale rzadko kiedy wybierana jest jako danie weselne. W tym sezonie to na pewno się zmieni. Możliwości komponowania składników jest bez liku, więc nie macie się, co martwić, że smak pizzy nie przypadnie gościom do gustu. Zatrudniając odpowiedniego pizzermana, możecie zaaranżować świetną atrakcję dla gości w postaci show kitchen.

* * *

POPCORN BAR

Ciężko znaleźć na tym świecie osobę, która nie lubiłaby popcornu. Pewnie dlatego było to kwestią czasu, aż popcorn pojawi się na weselnym stole. Widowiskowy Popcorn bar z pewnością przyciągnie uwagę i będzie miejscem spotkań najmłodszych weselników.

* * *

PROSECCO

Kolejna włoska nuta w kulinarnych trendach to Prosecco. Białe wino musujące ma świetny owocowy posmak, czasem nawet galaretkowy lub żelkowy. Smakiem świetnie nawiązuje do świeżych owoców, dzięki lekkiej kwaskowatości. To ciekawe połączenie naturalnych bąbelków, owoców i alkoholu.

* * *

FINGER FOODS

Ta mini formuła sprawdza się znakomicie podczas długich rozmów. Feeria smaków przedstawiona jest w palecie miniaturowych przekąsek na jeden kęs. Tu jednak ważna jest również prezentacja. Jedzenie ma nie tylko smakować, ale również zachwycać swoim wyglądem.

* * *

BURGER BAR

Burger to kolejny świetny pomysł na danie główne nie mieszczące się w standardy ślubne. Możecie zaplanować je jako jedną z potraw, a możecie stworzyć z tego prawdziwą atrakcję dla gości. Zamówcie food truck lub zaaranżujcie miejsce specjalnie przeznaczone na komponowanie burgerów.

zdjęcia: PINTEREST

Tagi: , Kategoria: BUTTERFLY BOOK 0