3/4 Słodkie babeczki

by czwartek, lipiec 2, 2015

W taką pogodę, jaką mamy od kilku dni, jedzenie jest jedną z ostatnich rzeczy o których myślimy. Co zatem zaproponować gościom na weselu? Jakie słodkości dla nich przygotować? Odradzamy wszelkie torty przekładane kremami na maśle czy bitą śmietaną. Są ciężkie, a obecność jajek w ich składzie może grozić nieprzyjemnymi zatruciami pokarmowymi. Lepiej zamiast tradycyjnego tortu wybrać nowoczesne, śliczne babeczki. Najlepiej owocowe lub z kremami na bazie jogurtu. Babeczki można ozdobić żywymi lub marcepanowymi kwiatami, owocami, płatkami róż w cukrze. Świetnie do dekorowania sprawdzą się wszelkie chorągiewki na wykałaczkach. Jeśli lubicie dużo słodyczy w słodkościach, możecie ozdobić babeczki ekskluzywnymi makaronikami o wytwornych i niespotykanych smakach. Babeczki są wg mnie estetyczniejsze od tortu. Tort robi wrażenie w momencie, kiedy nie jest jeszcze pokrojony. Poćwiartowany na kawałki nie robi już żadnego wrażenia. A patery pełne dopracowanych babeczek prezentują się fantastycznie przez cały czas ich serwowania. Poniżej znajdziecie mnóstwo inspirujących babeczek, które poza walorami estetycznymi, mają jeszcze jedną przewagę nad tortami. Są łatwiejsze do zjedzenia! Porcje tortu wymagają talerzyka, widelczyka i serwetki. Aby zjeść babeczkę nie potrzeba nic! No może poza serwetką :-) Kto z Was zdecydował się na babeczki na weselnym stole?

REKLAMA

bookab

zdjęcia: PINTEREST
Tagi: , Kategoria: BUTTERFLY BOOK

Brak komentarzy

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *