Chat with us, powered by LiveChat




5/5 Tortowe trendy 2017

by wtorek, Sierpień 2, 2016




Każdy sezon ma swój trend cukierniczy. Jeszcze rok temu zachwycałyśmy się tortami w stylu naked i choć te z mody absolutnie nie wychodzą, w nadchodzącym sezonie będziemy się zachwycać wspaniale dekorowanymi tortami z monochromatycznymi masami cukrowymi, ręcznie malowanymi motywami roślinnymi, cukrowymi kwiatami. Ba! Wiele tortów nie będzie ich nawet przypominać. W całej masie słodkości, dziś pokażemy Wam creme de la creme trendów w ślubnej modzie cukierniczej. Tort weselny jest szalenie istotnym elementem aranżacji weselnej. Obok ciast, ciasteczek i innych słodkości, tort weselny cudownie piętrzy się, wywyższając swoim pięknem i szalenie ważną funkcją. W końcu jest to największa słodycz przyjęcia weselnego. Właściwie czasem można by się nawet sprzeczać, czy tort weselny jest bardziej serwowanym daniem, czy atrakcją weselną. Piękno dzisiejszych tortów ślubnych jest tak ogromne, że często zamiast jeść, można się nimi po prostu zachwycać. W nadchodzącym sezonie najmodniejsze będą torty wykonane z masy cukrowej lub marcepanowej. W roli głównej znów występuje monochromatyczna biel. Jednak ta, wspaniale została przyozdobiona ręcznie malowanymi zdobieniami. Poza stabilnym w modzie motywem roślinnym, tym razem torty zdobione są również w wykonane na nich pejzaże. Wspaniała ozdobę tortów weselnych stanowią także kwiaty. W tym sezonie kwiaty nabierają wyrazu i formy. Roślinne piękno podkreślane jest dzięki rustykalnym gałązką i suszonym owocom, ale również dzięki kompozycjom kwiatowym wykonanym w kształcie wianka, zawieszonego na piętrzących się piętrach tortu. Wspaniałym trendem tego sezonu jest również wykorzystanie kwiatów z masy cukrowej. Te są dalekie od kwiatów, które bez problemu na miejskim bazarku. Najnowszy sezon należy do kwiatów wykonanych ręcznie i z ogromnym kunsztem. Piękno cukrowych kwiatów nie odbiega od ich żywych wzorów. To, co charakteryzuje modę cukierniczą nadchodzącego sezonu to również biżuteryjne zdobienia. Cukiernicy przyzwyczaili nas do ozdób wykonanych z pereł.  W tym sezonie zamiast pojedynczych pereł, na tortach pojawiają się całe sznury pereł. Srebrne łańcuszki, kryształy. Wspaniałe biżuteryjne kwiaty. Prawdziwe dzieło sztuki godne królewskiego balu. Piękno do schrupania. Dosłownie!

REKLAMA

bookab

zdjęcia: PINTEREST

Tagi: , Kategoria: BUTTERFLY BOOK 0





Brak komentarzy

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *