Lubię takie słodkie sety – słodkie, bo z cukierkami i w cudnych kolorkach. Namawiam szczególnie do robienia Słodkich Bufetów na weselach, jako nowoczesnej alternatywy dla tradycyjnych ciast. Osobiście jestem zdania, że proporcja pomiędzy jedzeniem na weselu powinna wynosić 3 -1, tzn.: 75% dań powinno być tradycyjnych, ale goście powinni także zostać zaskoczeni nowym smakiem, podaniem dania. Nie namawiam nikogo do wesela, gdzie podane będzie sushi, curry, zupa z rekina i deser w kokosie, bo goście mogliby być głodni 😉 A głodny gość to zły gość. Ale warto na 5 ciepłych dań, jedno zaplanować w nieco innej odsłonie. Podobnie rzecz ma się ze słodkościami – zrezygnujcie z 2 tradycyjnych ciast na rzecz innych słodkości – pralin, ręcznie robionych cukierków. Będzie to miła niespodzianka dla gości.