Lubię takie słodkie sety – słodkie, bo z cukierkami i w cudnych kolorkach. Namawiam szczególnie do robienia Słodkich Bufetów na weselach, jako nowoczesnej alternatywy dla tradycyjnych ciast. Osobiście jestem zdania, że proporcja pomiędzy jedzeniem na weselu powinna wynosić 3 -1, tzn.: 75% dań powinno być tradycyjnych, ale goście powinni także zostać zaskoczeni nowym smakiem, podaniem dania. Nie namawiam nikogo do wesela, gdzie podane będzie sushi, curry, zupa z rekina i deser w kokosie, bo goście mogliby być głodni 😉 A głodny gość to zły gość. Ale warto na 5 ciepłych dań, jedno zaplanować w nieco innej odsłonie. Podobnie rzecz ma się ze słodkościami – zrezygnujcie z 2 tradycyjnych ciast na rzecz innych słodkości – pralin, ręcznie robionych cukierków. Będzie to miła niespodzianka dla gości.
Bridelle // Karolina Waltz
Karolina Waltz - założycielka i redaktor naczelna Bridelle.pl - pierwszego polskiego bloga ślubnego (rok założenia 2009). Autorka bestsellerowych książek ślubnych "Bridelle Style. Inspirujące pomysły na ślub", "Wasz Piękny Ślub", "Mój ślub, mój styl", "Projekt Nasz Ślub".
Z branżą ślubną związana od ponad 15 lat. Z wykształcenia dziennikarz i historyk sztuki. Autorka ponad 16 000 artykułów na blogu Bridelle.pl Uwielbia śluby w stylu boho, gypsy i whimsical. Pełni funkcję dyrektora kreatywnego i wykonawczego wydawnictwa Bridelle Publishing House. Stylistyka i producentka sesji zdjęciowych.
Współpracowała m.in. z Galią Lahav, Verą Wang, Zahavit Tshuba, Anną Campbell, Victorią Kyriakides, Liz Martinez, Allanem Hannah, Berta Bridal i wieloma innymi projektantami ślubnymi z całego świata.
Organizatorka warsztatów dla branży ślubnej Bridelle Workshops. Założycielka pierwszego magazynu ślubnego online w Polsce "Bridelle Style". Pomysłodawczyni pierwszej w Polsce platformy szkoleniowej online wedding learning WEDDIE.