Nie ma piękniejszej dekoracji tortu, niż kwiaty (żywe lub marcepanowe). Niewątpliwie, mistrzami tego typu dekoracji są amerykańscy i angielscy cukiernicy, chociaż w Polsce, coraz częściej można znaleźć ciekawą ofertę zdobień. Znalazłam dwa, przepiękne, geometryczne torty, które zostały ozdobione wiosennymi kwiatami. Piętrowe torty dają wiele możliwości zdobienia, przede wszystkim można na nich stworzyć ciekawą girlandę, oplatającą kolejne piętra tortu, albo ozdobić podest każdej warstwy. Oba pokazane torty niezwykle mi się podobają! Pierwszy – biały, z zielonymi i białymi kwiatami (róże i frezje) zachwyca czystością formy i świeżymi kolorami. Drugi – reliefowo zdobiony marcepanem oraz bogatą, barokową kompozycją kwiatową olśniewa kolorami i różnorodnością zastosowanych kwiatów (tulipany, róże, lawenda, ostróżka). Czekam na zdjęcia Waszych wymarzonych tortów! Z przyjemnością pokażę je na łamach bloga.
zdjęcia: ISTOCK
* * *
Chcesz, aby Twoje produkty zostały tak samo zaprezentowane? Jak to zrobić? Sprawdź tutaj ZGŁOŚCIE SIĘ!
R E K L A M A