Stylizacja Stołów

by poniedziałek, 1 lutego, 2010



Kiedy w przyjdzie wiosna, zazielenią się drzewa, pachnące kwiaty będą kusić oszalałe owady, a w sercu zakwitnie maj… Ale! ALE! Ale mamy zimę i jest to doskonały czas, aby zaplanować szczegóły dekoracji, na które później w szale przygotowań, nie będziecie mieć czasu. Warto poświęcić teraz kilka wieczór, na zaplanowanie odpowiednich kwiatów, dodatków, kolorystyki. Dziś dwie, romantyczne, pastelowe stylizacje. Pierwsza wykonana z różowych, ogrodowych, angielskich róż połączonych z kwiatami kaliny. Bardzo stylowa i romantyczna. Dodatkowego retro charakteru nadaje żeliwna amforka w której umieszczono kompozycję. Do tego dopracowane dodatki, takie jak winietki, karty menu, serwety spięte wstążką (można dodatkowo pod każdą wstążkę wsunąć kwiat). Druga, słoneczna, energetyczna zbudowana na bazie koloru żółtego, waniliowego i kremowego. Proste dekoracje wykonano z ocukrzonych cytryn (umyte owoce, należy zanurzyć w rozbełtanym białku i obtoczyć w drobnym, białym cukrze; można w każdą cytrynę wcześniej wbić w koniuszek drewniany patyk od szaszłyków; ułatwi nam to przygotowanie i suszenie). Do tego żółte i waniliowe róże, które po dwie, trzy sztuki umieszczamy w zwykłych kieliszkach. I gotowe! Pięknie komponować się będą z tą żółtą stylizacja, kwiaty jaśminu o intensywnym zapachu i bardzo żółtych środeczkach.

zdjęcia: ISTOCK

* * *

Chcesz, aby Twoje produkty zostały tak samo zaprezentowane? Jak to zrobić? Sprawdź tutaj ZGŁOŚCIE SIĘ!

ZOBACZ, CO NOWEGO!

4bigmini detale8inspiracjamini