Powracam dziś znowu do tematu geometrycznych tortów. Urzekające bryły, idealnie wykończone masą cukrową lub marcepanem stanowią idealny fundament dla każdego rodzaju zdobienia i wszelkich znanych mi typów dekoracji. Torty o geometrycznej budowie, zarówno te okrągłe, jak i kwadratowe są wspaniałą bazą dla dekoracji kwiatowych. Można każde piętro udekorować różnymi kwiatami, można przez całą wysokość tortu puścić girlandę, która naokoło będzie oplatać ciasto. Można w końcu ozdobić poszczególne piętra wycinankami z masy cukrowej i udekorować tylko wierzchołek lub tylko podstawę tortu. Możliwości jest nieskończenie wiele. Polscy cukiernicy zaczynają doganiać europejskie standardy cukiernictwa i myślę, że to tylko kwestia czasu, kiedy na naszych łamach będą królować tylko polskie wyroby cukiernicze. Czego sobie i Wam życzę!
Bridelle // Karolina Waltz
Karolina Waltz - założycielka i redaktor naczelna Bridelle.pl - pierwszego polskiego bloga ślubnego (rok założenia 2009). Autorka bestsellerowych książek ślubnych "Bridelle Style. Inspirujące pomysły na ślub", "Wasz Piękny Ślub", "Mój ślub, mój styl", "Projekt Nasz Ślub".
Z branżą ślubną związana od ponad 15 lat. Z wykształcenia dziennikarz i historyk sztuki. Autorka ponad 16 000 artykułów na blogu Bridelle.pl Uwielbia śluby w stylu boho, gypsy i whimsical. Pełni funkcję dyrektora kreatywnego i wykonawczego wydawnictwa Bridelle Publishing House. Stylistyka i producentka sesji zdjęciowych.
Współpracowała m.in. z Galią Lahav, Verą Wang, Zahavit Tshuba, Anną Campbell, Victorią Kyriakides, Liz Martinez, Allanem Hannah, Berta Bridal i wieloma innymi projektantami ślubnymi z całego świata.
Organizatorka warsztatów dla branży ślubnej Bridelle Workshops. Założycielka pierwszego magazynu ślubnego online w Polsce "Bridelle Style". Pomysłodawczyni pierwszej w Polsce platformy szkoleniowej online wedding learning WEDDIE.