Powracam do tematu Słodkich Bufetów! I namawiam gorąco do ich organizowania, zamiast tradycyjnych stołów z ciastami! Pomijam kwestie estetycznej kompozycji – znacznie łatwiej i efektowniej można zaaranżować słodkie stoły dysponując maleńkimi ciasteczkami, pralinami, babeczkami, macaroons niż tradycyjnymi, pociętymi na porcje ciastami. Znacznie istotniejsza jest kwestia oryginalności – powiedzmy sobie szczerze, szarlotkę, makowca czy sękacza można kupić w każdej cukierni i ich smaki są powszechnie znane. A takie cudowności są atrakcją wizualną i smakową! Uwielbiam w szczególności urocze etykiety z opisem danego smakołyka! Takie stoły można udekorować także kwiatami, świecami czy płatkami róż!
Bridelle // Karolina Waltz
Karolina Waltz - założycielka i redaktor naczelna Bridelle.pl - pierwszego polskiego bloga ślubnego (rok założenia 2009). Autorka bestsellerowych książek ślubnych "Bridelle Style. Inspirujące pomysły na ślub", "Wasz Piękny Ślub", "Mój ślub, mój styl", "Projekt Nasz Ślub".
Z branżą ślubną związana od ponad 15 lat. Z wykształcenia dziennikarz i historyk sztuki. Autorka ponad 16 000 artykułów na blogu Bridelle.pl Uwielbia śluby w stylu boho, gypsy i whimsical. Pełni funkcję dyrektora kreatywnego i wykonawczego wydawnictwa Bridelle Publishing House. Stylistyka i producentka sesji zdjęciowych.
Współpracowała m.in. z Galią Lahav, Verą Wang, Zahavit Tshuba, Anną Campbell, Victorią Kyriakides, Liz Martinez, Allanem Hannah, Berta Bridal i wieloma innymi projektantami ślubnymi z całego świata.
Organizatorka warsztatów dla branży ślubnej Bridelle Workshops. Założycielka pierwszego magazynu ślubnego online w Polsce "Bridelle Style". Pomysłodawczyni pierwszej w Polsce platformy szkoleniowej online wedding learning WEDDIE.