Na słodkości nie ma mocnych 😉 Każdy musi przełknąć ślinę i oblizać się ze smakiem. Ale, jak można nie wzdychać do takich słodkości? Żeby nie przerazić osób, które siedzą obok mnie i mogą usłyszeć burczenie w moim brzuchu, skupię się na sposobie wyeksponowania tortów, babeczek, ciasteczek.
* * *
Vintage kocha starą porcelanę – patery, talerze. W każdym domu znajdą się z pewnością ciekawe naczynia. Różne, drobne słodkości doskonale prezentują się w szklanych, przezroczystych wazach, kielichach i innych wysokich pojemnikach.
* * *
Staromodne kryształy na drobne ciasteczka!
* * *
Słodki bufet i kurtyna ze skrawków tkanin, które ostatnio namiętnie Wam polecamy!
* * *
Szklane klosiki przepięknie podkreślają kolor wypieków i chronią je przed natrętnymi owadami!
Małe babeczki zdobione marcepanowymi kwiatuszkami są bardzo vintage.
* * *
A vintage torty? To osobny temat! Perły, kwiaty, fale przypominające misternie utkane koronki.
I oczywiście żywe kwiaty. Obowiązkowo róże i peonie!