Torty ślubne to temat rzeka! Na świecie to jeden z najważniejszych elementów w trakcie przygotowań do ślubu, który może kosztować tyle, co używany, dobry samochód 🙂 Nie żartuję! W Polsce tradycja tortu weselnego jest równie żywa i ważna, ale same torty nie były porywające. Aż do czasu! Kiedy do głosu doszło nowe pokolenie cukierników, nierzadko uczących się rzemiosła zagranicą, zaczął się w Polsce bum na stylizowane, dopracowane i wyjątkowe torty! Miałam okazję przekonać się o tym w trakcie tegorocznych sesji zdjęciowych do magazynu BRIDELLE STYLE! Zobaczycie w nim dwa wyjątkowe torty oraz babeczki i ciasteczka! Odwiedźcie magazyn (kliknij TU) i zobaczcie, co potrafią polskie gwiazdy cukiernictwa. Na sesji Romance Glamour pokazaliśmy przepiękny, elegancki tort falbankowy wykonany przez Igę Sarzyńską. Na sesji Alicja kontra Alicja – bajkowe cudo z pracowni Piece of Cake. Prawda, że mamy powody do dumy! Każdy pomysł na tort musi opierać się na przemyślanym projekcie nawiązujących stylizacyjnie i kolorystycznie do całego ślubu. Ten sam pomysł można wykonać na różne sposoby w zależności od stylu ślubu. Doskonałe przykłady znajdziecie poniżej. Ślinka cieknie!