Kończymy nasz luksusowy dzień, słodkim akcentem, który jest najczęściej punktem kulminacyjnym każdego wesela 🙂 TORT! Coraz częściej są to wieże z babeczek lub makaroników. W Polsce branża cukiernicza rozwija się niezwykle dynamicznie, a nasi cukiernicy zaczynają tworzyć naprawdę niezwykłe i spektakularne dzieła! W tym roku w USA najmodniejsze będą ręcznie malowane, specjalnymi, jadalnymi farbami torty. Olśniewające i niezwykłe! Mimo, że często powstają… nawet na tydzień przed ślubem! Kolejna tajemnica konsultantów ślubnych ze Ślubnego Babylonu (recenzje książki znajdziesz TU, konkurs w którym do wygrania są książki znajdziesz TU) zdradzona 😉 Czy wiecie, że są dwie kategorie tortów? Do krojenia i do jedzenia? 🙂 Te pierwsze są najczęściej gigantycznymi styropianowymi rzeźbami, które obłożone są masą cukrową i tylko niewielka ich część jest naprawdę jadalna! Druga kategoria to torty do jedzenia 🙂 Jak Wam się podobają malowane torty? Ja jestem zachwycona!
Bridelle // Karolina Waltz
Karolina Waltz - założycielka i redaktor naczelna Bridelle.pl - pierwszego polskiego bloga ślubnego (rok założenia 2009). Autorka bestsellerowych książek ślubnych "Bridelle Style. Inspirujące pomysły na ślub", "Wasz Piękny Ślub", "Mój ślub, mój styl", "Projekt Nasz Ślub".
Z branżą ślubną związana od ponad 15 lat. Z wykształcenia dziennikarz i historyk sztuki. Autorka ponad 16 000 artykułów na blogu Bridelle.pl Uwielbia śluby w stylu boho, gypsy i whimsical. Pełni funkcję dyrektora kreatywnego i wykonawczego wydawnictwa Bridelle Publishing House. Stylistyka i producentka sesji zdjęciowych.
Współpracowała m.in. z Galią Lahav, Verą Wang, Zahavit Tshuba, Anną Campbell, Victorią Kyriakides, Liz Martinez, Allanem Hannah, Berta Bridal i wieloma innymi projektantami ślubnymi z całego świata.
Organizatorka warsztatów dla branży ślubnej Bridelle Workshops. Założycielka pierwszego magazynu ślubnego online w Polsce "Bridelle Style". Pomysłodawczyni pierwszej w Polsce platformy szkoleniowej online wedding learning WEDDIE.