Czy motywem przewodnim może stać się pączek? Ano może, a w dodatku daje całą paletę możliwości na wykreowanie ciekawej aranżacji. Przede wszystkim pączki to cudowne słodycze, ale genialnie również wyglądają w formie winietek. Ten niesamowicie apetyczny i boho reportaż ślubny musicie zobaczyć. Pączek. Wydawać by się mogło, że jest to jedynie pyszne drożdżowe ciacho. Ale w przypadku tej niesamowitej aranżacji ślubu, pączek stał się genialnym motywem przewodnim przyjęcia weselnego. Delikatne szarości i beż, które wyróżniały pośród gości orszak Pary Młodej, w niczym nie nawiązują do słodyczy, która czekała na gości. Druhny ubrane były w zwiewne szyfonowe suknie w zimnych odcieniach szarości i beżu. Drużbowie marynarek nie mieli, co pozwoliło im się wyróżnić śnieżną bielą koszul i ciemnymi spodniami. Pan Młody wybrał granatowy garnitur, białą koszulę z szarym krawatem i brązową galanterię skórzaną. Panna Młoda miała na sobie piękną suknię o kroju syreny i w stylu boho. Tiul nadawał lekkości spódnicy poniżej linii kolan. Góra sukni zdobiona była grubą, mięsistą koronką. Na rozpuszczonych włosach skręconych w seksowne fale wspaniale prezentowała się biżuteryjna opaska z postarzanego srebra. W bukiecie zarówno Panny Młodej jak i jej druhen dominowała protea i peonie. Peonie był również dominującymi roślinami w dekoracji konstrukcji w centralnej części ceremonii plenerowej, na której miejsce prowadziły wzorzyste dywany nieregularnie rozłożone. Miejsce to zostało zaplanowane pod namiotem, a dla gości przygotowano piękne krzesła chiavari. Niektóre z nich zostały przeplecione błękitną tkaniną, co wprowadziło dodatkowy kolor całej aranżacji. Przyjęcie weselne zostało zorganizowane na 3 przestrzeniach. Pierwsza z nich to oczywiście część jadalna, zorganizowana pod dachem. Długie stoły były zastawione cudownymi złotymi świecznikami. Elegancji stołom dodawały stroiki z róż i peonii, które łączyły się z sobą pnączami ruskusa. Druga część to strefa tańca, którą przygotowano na zewnątrz budynku. Tu stworzono odpowiedni parkiet. Część trzecia to strefa relaks zorganizowano również na zewnątrz budynku. W tym miejscu postawiono kanapy w stylu dekadence, na których goście mogli zaczerpnąć świeżego powietrza i odpocząć po weselnych pląsach. Zdobieniami tortu weselnego były jakby muśnięcia pędzlem złotą i błękitną farbą. Choć bardzo minimalistyczne, było to efektowne zdobienie. Skoro jesteśmy w temacie słodkości, nie możemy nie wspomnieć o wykorzystaniu pączków. Piękną dekoracją była tablica z pączkami. Goście mogli częstować się różnorodnymi pączkami zawieszonymi na kołeczku. Nie zabrakło również pączków prezentujących się w formie piętrzącej sterty.
Bridelle // Karolina Waltz
Karolina Waltz - założycielka i redaktor naczelna Bridelle.pl - pierwszego polskiego bloga ślubnego (rok założenia 2009). Autorka bestsellerowych książek ślubnych "Bridelle Style. Inspirujące pomysły na ślub", "Wasz Piękny Ślub", "Mój ślub, mój styl", "Projekt Nasz Ślub".
Z branżą ślubną związana od ponad 15 lat. Z wykształcenia dziennikarz i historyk sztuki. Autorka ponad 16 000 artykułów na blogu Bridelle.pl Uwielbia śluby w stylu boho, gypsy i whimsical. Pełni funkcję dyrektora kreatywnego i wykonawczego wydawnictwa Bridelle Publishing House. Stylistyka i producentka sesji zdjęciowych.
Współpracowała m.in. z Galią Lahav, Verą Wang, Zahavit Tshuba, Anną Campbell, Victorią Kyriakides, Liz Martinez, Allanem Hannah, Berta Bridal i wieloma innymi projektantami ślubnymi z całego świata.
Organizatorka warsztatów dla branży ślubnej Bridelle Workshops. Założycielka pierwszego magazynu ślubnego online w Polsce "Bridelle Style". Pomysłodawczyni pierwszej w Polsce platformy szkoleniowej online wedding learning WEDDIE.