7/7 Najmodniejsze trendy cukiernicze

by czwartek, 12 maja, 2016



Nie ma wesela bez tortu. Ale nie wszyscy są zwolennikami tej masy kremowo-biszkoptowej. Niektórzy na tort po prostu patrzą. Jeśli chcesz, by Twoim gościom na widok tortu zaszkliło się oko i nawet Ci, co tortów nie jedzą, poczuli łagodne łaskotanie w podniebienie, zainspiruj się z nami. Z pewnością znajdziesz tu tort, który Cię zachwyci.

REKLAMA

bookab

* * *

KAPIĄCA POLEWA

Cudownie ściekająca polewa po ściankach tortu, jest jak fotografia. Krople polewy jakby zastygły na chwilę, by ktoś mógł się napawać ich urokiem. W towarzystwie zabawnej kaligrafii, kwiatów lub cudownych złotych zdobień, taki tort to prawdziwe dzieło sztuki.

* * *

RÓŻOWA WATA CUKROWA

O biszkopcie mówią, że musi być lekki jak chmurka. Jak chmurka jest też wata cukrowa, która podniesie niejeden oklapnięty biszkopt. Tort bujający w obłokach z waty cukrowej na pewno przyprawi wszystkich o uśmiech, od ucha do ucha. Prawdziwa słodycz na talerzu.

* * *

NAKED CAKE

Jeśli nie lubisz strojnych zdobień dla tortu, to po prostu go rozbierz. To największy trend w tym sezonie. Goły biszkopt, a na nim owoce i kwiaty. Prawdziwe czyste piękno.

* * *

CUKIERKOWA MOZAIKA

Jeśli naked cake jest dla Ciebie zbyt prosty, możesz wprowadzić do niego odrobinę szaleństwa. Cudownie kolorową cukrową posypkę wmieszaj w biszkopt. Dzięki temu Twój tort dostanie koloru, a cukierki, nie rozsypią się na talerzu.

* * *

GEOMETRYCZNE ZDOBIENIA

Geometryczne kształty na weselu nie są przeznaczone jedynie dla wielbicieli kątów prostych. Wbrew pozorom nie trzeba mieć duszy inżyniera, by postawić na ten trend. Są niesłychanie wesołe i kolorowe. Geometria daje też ogromne pole dla wyobraźni. Twój tort może być niesłychanie skromny w kształcie i szalony w kolorach zdobienia.

* * *

ZŁOCENIA

Złoto z mody nie wyjdzie nigdy. Teraz jednak przeżywa swój renesans. Dzięki temu możesz postawić nie tylko na pozłacaną zastawę stołową, ale przede wszystkim rzucić blask na tort weselny. To prawdziwie elegancka propozycja.

* * *

MUŚNIĘCIE PĘDZLEM

Jeśli masz duszę artysty, pomaluj swój tort. Nierównomiernie rozprowadzona warstwa wierzchnia tortu może stać się dekoracyjnym atutem. Melanż kolorów daje świetne efekty. Słodki obraz.

* * *

TORTY JEDNOPIĘTROWE

Torty jednopiętrowe znów wracają do łask. Jeśli nie lubisz wielopiętrowych bloków tortowych, ten trend z pewnością jest dla Ciebie. Małe jest piękne.

* * *

ZDOBIENIA Z CUKIERKÓW

Słodycz słodyczy nierówna, dlatego podkręć smak tortu cukierkami. Proponowałam już posypkę cukrową w biszkopcie. Możesz ją również wykorzystać jako zdobienie tortu.

* * *

ZDOBIENIE KAMIENIAMI

W gastronomii wszystko musi być jadalne, mówią. Ale nie w cukiernictwie. Wierzysz w magię kryształów i masz swój amulet? Dodaj mocy tortowi. Tort ozdobiony kamieniami wygląda naprawdę majestatycznie. Ciekawa struktura kamieni to interesująca ozdoba, która przełamie prostą formę ciasta.

zdjęcia: PINTEREST

Tagi: , Kategoria: BUTTERFLY BOOK 0