Tegoroczne i przyszłoroczne słodkie stoły zostaną zdominowane przez urokliwe mini słodkości, które urzekają pietyzmem dekoracji i oczywiście zniewalającym smakiem. Osobiście uważam, że jest to kapitalny pomysł, aby zastąpić (może częściowo) tradycyjne słodkości – ciasta, babeczki, torty, takimi właśnie maleństwami. Szalenie modne w tym sezonie są mini eklery, francuskie tarty z kremami i owocami oraz kremowe musy. Dla miłośniczek tradycyjnych tortów cukiernicy proponują torty, ale małe i jednopiętrowe. Za to w kilku lub kilkunastu smakach, aby każdy gość znalazł swój ulubiony. A jeśli kochasz pączki, to mamy dobrą wiadomość 🙂 Pączkowe bary na długo zagoszczą na weselach, bo są przepyszne, zabawne i dają ogromne pole do popisu dla cukierników. Zgłodniałyście?
REKLAMA
* * *
JEDNOPIĘTROWE, MAŁE TORTY
* * *
TARTY
* * *
RĘCZNIE FORMOWANE CZEKOLADKI
* * *
EKLERY
* * *
CHRUPIĄCE PALUSZKI
* * *
PĄCZKI
* * *
OWOCOWE MUSY
* * *
MARCEPANOWE KWIATY