Stoły z ciastami to nieodzowny element każdego wesela. Nie oszukujmy się, ale życząc sobie słodkiej Nowej Drogi Życia, nie możecie pominąć słodyczy w weselnym menu. Planując jednak ślubne wypieki, warto je odpowiednio wyeksponować, a najlepiej mieć ciekawy pomysł, który do słodkiego stołu szybko przyciągnie gości. Jeśli szukacie inspiracji, my je oczywiście mamy i chętnie się nimi z Wami podzielimy. Słodkie stoły królują na weselach. Żeby jednak nadać im odpowiedniego sznytu, warto zaplanować również charakter słodkiego stołu. Wraz z powrotem do naturalnych przyjęć weselnych, na słodkich stołach coraz częściej zaczęły się pojawiać ciasta domowego wypieku. To akurat wspaniały trend, dzięki któremu możemy się objadać pysznymi tartami według babcinych przepisów. Ich odpowiednie wyeksponowanie nie należy do najtrudniejszych. Piękno i słodycz ciast widoczne jest gołym okiem, a ich domowa receptura sprawia, że smak wydobędzie się nawet w brytfannie, w której ciasta postawicie na stole. Oczywiście warto zadbać o gliniane podstawki, które spotęgują wrażenia wizualne. Stoły z ciastami to również małe babeczki, po które goście mogą podchodzić bez krępacji i dodatkowych talerzyków, co z pewnością ułatwi im konsumpcję. Drobne ciasteczka i ciastka na patyku będą świetnie przyciągać uwagę. Hitem stały się ostatnio stoły z pączkami, bo powszechnym jest fakt, że każdy łakomczuch z przyjemnością po puszystego pączka sięgnie. Tu możecie poszaleć z ich zdobieniami, nadzieniami i formą. Pączki z dziurką, tzw. donuty będą miłym akcentem na Waszym stole z ciastami.