USA, które są mekką ślubną oszalały na punkcie dekadenckich tortów ślubnych. Cukiernicy proponują nonszalanckie, celowo niedopracowane torty, które zachwycają zdobieniami i koncepcją. Nawiązujące do francuskich wypieków ciasta, pomimo dość boho charakteru, to sprawdzą się świetnie nie tylko na szalonych weselach, ale także na surowych i ascetycznych imprezach w industrialnych miejscach. Nadal królują naked cakes, które zdobione są kwiatami i owocami. Do łask wracają kaskady i falbany z kremu, które zdobione są świeżymi kwiatami. Nowością są jednopiętrowe torty, które dekorowane są lukrowymi szlaczkami. Ewidentnie widać wpływu lat 70. i 80. XX wieku. Szczególnie ósma dekada poprzedniej epoki odcisnęła swoje piętno w prezentowanym wzornictwie cukierniczym. Czyżby to znak, że powracają lata 80.? Wiele na to wskazuje i nie tylko w temacie tortów.
Bridelle // Karolina Waltz
Karolina Waltz - założycielka i redaktor naczelna Bridelle.pl - pierwszego polskiego bloga ślubnego (rok założenia 2009). Autorka bestsellerowych książek ślubnych "Bridelle Style. Inspirujące pomysły na ślub", "Wasz Piękny Ślub", "Twój Ślub. Twój Styl", "Projekt Nasz Ślub".
Z branżą ślubną związana od ponad 15 lat. Z wykształcenia dziennikarz i historyk sztuki. Autorka ponad 15 000 artykułów na blogu Bridelle.pl Uwielbia śluby w stylu boho, gypsy i whimsical. Pełni funkcję dyrektora kreatywnego i wykonawczego wydawnictwa Bridelle Publishing House. Stylistyka i producentka sesji zdjęciowych.
Współpracowała m.in. z Galią Lahav, Verą Wang, Zahavit Tshuba, Anną Campbell, Victorią Kyriakides, Liz Martinez, Allanem Hannah, Berta Bridal i wieloma innymi projektantami ślubnymi z całego świata.
Organizatorka warsztatów dla branży ślubnej Bridelle Workshops. Założycielka pierwszego magazynu ślubnego online w Polsce "Bridelle Style". Pomysłodawczyni pierwszej w Polsce platformy szkoleniowej online wedding learning WEDDIE.