30/38 MOTYW PRZEWODNI – Vintage i Pastele

by środa, 18 stycznia, 2012



Na słodkości nie ma mocnych 😉 Każdy musi przełknąć ślinę i oblizać się ze smakiem. Ale, jak można nie wzdychać do takich słodkości? Żeby nie przerazić osób, które siedzą obok mnie i mogą usłyszeć burczenie w moim brzuchu, skupię się na sposobie wyeksponowania tortów, babeczek, ciasteczek.

* * *

Vintage kocha starą porcelanę – patery, talerze. W każdym domu znajdą się z pewnością ciekawe naczynia. Różne, drobne słodkości doskonale prezentują się w szklanych, przezroczystych wazach, kielichach i innych wysokich pojemnikach.

* * *

Staromodne kryształy na drobne ciasteczka!

* * *

Słodki bufet i kurtyna ze skrawków tkanin, które ostatnio namiętnie Wam polecamy!

* * *

Szklane klosiki przepięknie podkreślają kolor wypieków i chronią je przed natrętnymi owadami!

Małe babeczki zdobione marcepanowymi kwiatuszkami są bardzo vintage.

* * *

A vintage torty? To osobny temat! Perły, kwiaty, fale przypominające misternie utkane koronki.

I oczywiście żywe kwiaty. Obowiązkowo róże i peonie!

zdjęcia: MICHAŁ CZUPRYŃSKI