Słodkie podziękowania od KRÓLESTWO CUKIERKÓW

by sobota, 13 czerwca, 2020



 

Słodkie podziękowania od KRÓLESTWO CUKIERKÓW

 

Jeśli chodzi o tradycyjne upominki weselne, nie ma nic lepszego niż migdały pokryte cukrem lub polewą smakową. Są smaczne i uniwersalne. Doskonale sprawdzą się na weselu w każdej stylistyce. Mają fantastyczną wymowę symboliczną, uroczo wyglądają na stołach weselnych lub w koszach prezentowych i są przemiłym upominkiem dla waszych gości. Piękne i przepyszne słodkości dla gości znalazłyśmy w sklepie online KRÓLESTWO CUKIERKÓW.

 

 

 

 

TRADYCJA

 

Tradycja wręczania migdałów pochodzi z Włoch. Dojrzałe, pyszne, oblane cukrową polewą migdały symbolizują: zdrowie, bogactwo, szczęście, płodność i długowieczność. Ich obecność na weselach nie jest przypadkowa. Sam migdał ma słodko-gorzki smak, który jak się uważa, oznacza wzloty i upadki w życiu. Na dobre i na złe. W zdrowiu i w chorobie. Powłoka cukrowa (lub coraz częściej także czekoladowa), podkreśla życzenie, aby małżeństwo miało więcej słodkich, aniżeli gorzkich chwil. Niemniej warto pamiętać, że małżeństwo jest nie tylko na dobre czasu. Ta piękna tradycja od wielu lat gości w Polsce i jest najpiękniejszym sposobem na podziękowanie gościom za przybycie na ślub, życzenia i prezenty.

 

 

 

 

MĄŻ Z MIGDAŁA

 

W Grecji panuje urocza tradycja. Jeśli niezamężna kobieta, która była na weselu i została obdarowana migdałami, umieści je w nocy po weselu pod poduszką, to przyśni jej się przyszły mąż 😉 Na greckich weselach migdały są wręczane zawsze w nieparzystej liczbie (5, 7, 9, itd.), ponieważ liczby nieparzyste są niepodzielne i reprezentują jedność nowożeńców.

 

 

 

 

MIGDAŁY

 

W sklepie online KROLESTWOCUKIERKOW.PL znajdziecie ogromny wybór najlepszej jakości migdałów, orzechów i cukierków, które doskonale sprawdzą się jako podziękowania dla gości. Wszystkie sprzedawane produkty wywodzą się z litewskiej tradycji fabryk czekolady, które należały do właścicieli sklepu. Od migdałów i orzechów z Królestwa Cukierków nie można się oderwać! Są przepyszne! Migdały, które są zazwyczaj dość twarde, dzięki czekoladowej lub cukrowej powłoce nabierają miękkości, a jednocześnie pozostają przyjemnie chrupkie. Każdy migdał lub orzeszek oblany pyszną polewą kusi nie tylko smakiem, ale i pięknymi kolorami oraz zapachami.

 

 

 

 

SMAKI

 

W KRÓLESTWO CUKIERKÓW czeka na was kilka smaków tych pyszności! Próbowałyśmy każdego i gwarantujemy, że wszystkie są obłędnie pyszne! Cudownie karminowe migdały z czekoladą i czarną porzeczką to propozycja dla miłośników nieoczywistych słodko-kwaśnych smaków. Dla wielbicieli pistacji przygotowano smakowite migdały w glazurze z prażonych pistacji. Stąd także ich piękny kolor!

Nasi faworyt to oszałamiające migdały o smaku tiramisu i białej czekolady! Są niesamowite, szczególnie w połączeniu ze smakiem i kolorystyką migdałów z dodatkiem czarnej porzeczki! Kolejny smak, w którym zakochałyśmy się, to migdały z białą czekoladą i… truskawkami! Trzecia propozycja, które podbiła nasze serca to mieszanka migdałów z polewą kawową i czekoladową.

 

 

 

 

ORZECHY I RODZYNKI

 

Jeśli wolicie bardziej miękkie orzechy, czekają na was przepyszne nerkowce w mlecznej czekoladzie lub z dodatkiem chilli (pycha!). Poza nerkowcami, w ofercie sklepu są także orzechy laskowe w czekoladzie, glazurowane orzeszki ziemne (popularnie nazywane fistaszkami). Kolorowe drażetki, nazywane morskimi kamieniami, to propozycja dla najmłodszych gości na weselu. Śliczne, słodkie, bo z rodzynków, i miękkie kamyczki pokochają wszystkie dzieci.

 

 

 

 

PAKOWANIE

 

W sklepie KROLESTWOCUKIERKOW.PL możecie zamówić miksy słodkości opakowane w eleganckie, białe, tłoczone pudełeczka z przezroczystymi okienkami. To szalenie elegancki patent, który będzie zjawiskowo prezentować się przy każdym nakryciu na stołach weselnych. Możecie także zamówić dowolną ilość migdałów (każdy smak sprzedawany jest w 100-gramowych opakowaniach) oraz pustych pudełeczek (na 100 lub 200 gram cukierków) i samodzielnie je zapakować, przewiązać wstążeczką w wybranym kolorze. Miłym akcentem będzie dołączenie bileciku z podziękowaniem i waszymi imionami.

 

 

 

 

ZRÓB TO SAMA

 

Migdały, orzechy i draże możecie zamówić w 100g foliowych torebkach i samodzielnie zapakować, np. w tiulowe sakiewkach. Pomysłów na wyeksponowanie podziękowań jest mnóstwo i tylko od waszej wyobraźni zależy, jak będą one wręczane gościom. My polecamy wykorzystanie gotowych pudełeczek, które można dowolnie spersonalizować wstążką w kolorach wesela. Możecie przygotować dla każdego gościa po jednym pudełeczku z migdałami lub wybrać większe pudełka i wręczać je dla każdej pary.

 

 

 

 

STYLIZACJA

 

Migdały lub orzeszki w stylowych pudełkach będą nie tylko praktycznym i pysznym upominkiem dla gości, ale także elementem dekoracyjnym na stołach weselnych. Pudełeczko ze słodkościami przewiązane wstążeczką w dobranym do aranżacji kolorze, nada stołom wyjątkowy klimat. Pudełeczka na słodkości, które możecie zamówić w Krolestwocukierkow.pl sprawdzą się na weselu w każdym stylu i temacie przewodnim. Wykonane z tłoczonego, lekko połyskującego sztywnego kartonu opakowania są bardzo starannie wykonane. W zależności od wielkości, można w nich umieścić 2 lub 4 rodzaje migdałów (można także wyjąć przegródkę i umieścić jeden rodzaj migdałów, ale zdecydowanie najpiękniej wyglądają mieszanki różnych smaków).

Wystarczy dokupić atłasową, welurową lub jedwabną wstążkę i przewiązać każde pudełeczko. Nie zajmie wam to dużo czasu, a efekt WOW jest gwarantowany! Na wiosenne wesela użyjcie pastelowych wstążek w odcieniach żółtego, różu i mandarynki. Jeśli planujesz wesele jesienią, doskonale sprawdzą się aksamitne tasiemki w głębokich odcieniach. Na letnie wesela na plaży możesz użyć wstążek niebieskich i szmaragdowych, a na zimowe przyjęcia ze świątecznymi akcentami, niezbędne będą złote i srebrne wstążki z rypsu.

Urokliwie wyglądają stoły ustawione przy wyjściu, na których możecie ułożyć pudełeczka. Warto umieścić wówczas w centralnym punkcie ramkę z wydrukiem podziękowań i informacją, że dla każdego gościa (lub pary) przygotowaliście takie oto słodkości.

 

 

 

zdjęcia: BRIDELLE.PL