6/9 Mój cukiereczku!

by środa, 16 lutego, 2011



Zwyczaj podziękowania gościom za przybycie na ślub i wesele uważam za wyjątkowo miły. Polskie Pary bardzo chętnie obdarowują swoich gości słodkimi niespodziankami. Przez wiele lat, goście otrzymywali na zakończenie wesela ciasto, które było podawane podczas wesela. W wielu regionach Polski, ten zwyczaj jest nadal praktykowany. Jednak, coraz więcej Par decyduje się na inną formę słodkiego podziękowania – migdały, cukierki, praliny, czekoladki, pierniczki fantazyjnie zapakowane. Zobaczcie, jak uroczo można zapakować najprostsze nawet słodycze. W oryginalnym opakowaniu, nawet najzwyklejsze krówki, będą miały inny smak. Moi faworyci to miniaturowe formy od babeczek i piankowe stożki w które zostały wbite lizaki na patykach. Takie stożki możecie bez problemu wykonać samodzielnie. Wystarczy kupić stożek florystyczny (koszt ok. 15 zł), pomalować go farbą w spray lub okleić kolorowym papierem i gotowe! Wystarczy wbić w niego symetrycznie lizaki i piękna dekoracja gotowa!

zdjęcia: MARTHA STEWART WEDDINGS