3/10 Stylizacja stołów

by środa, marzec 9, 2011

Owocowe stylizacja są cudne! Uwielbiam wykorzystanie świeżych owoców w dekoracjach. A jeśli są połączone z kwiatami to już pełnia szczęścia. Niezawodni styliści z Martha Stewart Weddings przygotowali mnóstwo inspirujących pomysłów na owocowe dekoracje, dodatki i prezenty. Moim zdaniem pomysły godne naśladowania i zaadaptowania na naszych weselach. Moim absolutnym faworytem są lodowe osłonki na alkohol z zamrożonymi plasterkami cytrusów. A zrobienie takiego schładzacza jest bardzo proste! Trzeba mieć tylko dużą zamrażarkę! Oto instrukcja, jak zrobić takie cudo. Potrzebne będą dwa plastikowe pojemniki – jeden musi być mniejszy, tak aby zmieścił się w tym większym. Najlepiej gdyby oba były jednakowej wysokości. Potrzebna będzie nam jeszcze folia spożywcza oraz pokrojone w plastry cytrusy (dość cienkie). Większy pojemnik wykładamy folią – tak aby szczelnie pokrywała dno i ścianki. Następnie na dno pojemnika układamy plastry owoców. Powinny one szczelnie wypełnić dno. Wkładamy następnie drugi pojemnik na dnie, którego kładziemy coś ciężkiego, np.: kamień. Układamy plastry owoców naokoło 4 ścianek i wlewamy powoli wodę. Jeśli owoce będą wystawać pod naporem wody ponad pojemniki, połóż na nich talerzyk lub inny ciężki przedmiot. I gotowe! Teraz tylko należy wstawić na całą noc schładzacze do zamrażarki. Koniecznie w pozycji pionowej!!! A poza owocami możecie użyć płatków kwiatów lub ziół. Miłej zabawy!

zdjęcia: MARTHA STEWART WEDDINGS

Brak komentarzy

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *